майлардың жалпы формуласы - сары майдың құрамына қандай заттар кіреді > 시공현장사진

본문 바로가기

사이트 내 전체검색


시공현장사진

майлардың жалпы формуласы - сары майдың құрамына қандай заттар кіреді

페이지 정보

작성자 Russ Barwell 작성일24-09-24 17:39 조회9회 댓글0건

본문

 
 
 
 
 
 

 
 
майлардың жалпы формуласы - сары майдың құрамына қандай заттар кіреді [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Натуралды майлардың құрамында дайын өнімнің тауарлы түрін және тағамдық қасиетін төмендететін қоспалар кіреді. Бұл заттардың кейбіреулері майда техологияның. Сабақ тақырыбы: Майлар құрамы, аптека рауза талдыкорган телефон құрылысы, алынуы, қасиеттері. Сабын және синтетикалық жуғыш заттар. Сілтеме 2. 232 т май этилэфирін сабындандырғанда қанша мөлшерде және қандай заттар бөлінеді? ІV-деңгей. Сабындардың жуғыштық қасиеті—жуылатын беткейлердегі жабысқан кір бөлшектерін эмульсия, суспензия түріне ауыстыра алатын мүмкіндігі (суреттер). Ал кермек суда кальций, магний түздарын түзіп, сабын түнбаға түседі: 2С17Н35СООNа + СаСІ2→ (С17Н35СОО)2Са ↓+2NаСІ. Майларға анықтама беріп, олардың жалпы формулаларын жазу керек. 5. Өсімдіктер мен жануарлар майларының құрамы мен қасиеттерінде қандай айырмашылық бар? Мысалдар келтіру керек. Майдың консистенциясы тығыз, бір текті болып келеді, ал түсі — ақ және ашық сары.Сүт өнеркәсібі ірімшіктектес май жасап шығарады, ол үшін ірімшік пен. Кейбір майлардың құрамына төменгі қышқыл қалдықтары кіреді. Мысалы, сары майда май қышқылының (С4Н9СООН) қалдығы болады. Сиырдың сары майы. Майлар мен май тәріздес заттар. Сұйық майлар. Майлардың алынуы. Майдың кебуі. Майдың қышқылдануы. Майлардың қасиеті. Глициридтер жалпы формуласы төмендегідей: СН2-О-СО-r1 ch-o-co-r2 ch2-o-co-r3. Майлар тақырыбындағы қысқа мерзімді жоспарда инновациялық технологиялар қолданылған. Химия, Уроки, 11 класс, Майлар тақырыбына ҚМЖ. Сары маймен дайындалған сары майдың құрамында майдың кішкене түйіршіктері бар, алайда дүкендерде сатылатын көбелектің көбісі оны сары майға құйып алу үшін сүт алуға арналған Streptococcus lactis, Leuconostoc citrovorum немесе Lactobacillus бактерияларын қосу арқылы жасалады. Сары майдың бұл түрі сүт майын немесе майсыз немесе кез-келген жерде болуы мүмкін. Түймеде химиялық өзгерістер. Сары майдан жасалған кезде, сүт табиғи түрде сұйықтағы бактериялардан тұрады. Сүтпен айналысатын сүтке бактериялар қосылған кезде бактериялардың сүт қышқылын шығаратын сүттің негізгі қанты лактозасы. Сүт қышқылы сүттің рН деңгейін төмендетеді, ол ақуыздың казеин протеинін тудырады. Майлардың құрамына кіретін май қышқылдарында жұп санды көміртек атомдары бар тармақталмаған тізбектер кездеседі. Тармақталған немесе тақ санды көміртек атомдары бар май қышқылдары өте сирек ұшырасады. Сондай-ақ үш байланысты және радикалдары циклді құрылысты болып келетін май қышқылдары да сирек кездеседі. Май қышқылдары қаныққан (пальмитин, стеарин) және қанықпаған (олеин, линол, линолен) май қышқылдары болып белінеді. Майлардың қасиеттері май қышқылдарының сапалық құрамына, олардың сандық арақатынастарына, бос қышқылдардың құрамына және т. б. байланысты. Жануарлар организмінде майлар углеводтардан түзіледі. Ол алғаш рет малды бордақылау кезінде байқалды. Кейбір майлардың құрамына төменгі қышқыл қалдықтары кіреді. Мысалы, сары майда май қышқылының (С 4 Н 9 СООН) қалдығы болады. Сиырдың сары майы құрамына май қышқылымен қатар пальмитин және See more. Майлардың құрамына кіретін май қышқылдарында жұп санды көміртек атомдары бар тармақталмаған тізбектер кездеседі. Тармақталған немесе тақ санды көміртек атомдары бар май қышқылдары өте сирек ұшырасады. Сондай-ақ үш байланысты және радикалдары циклді құрылысты болып келетін май қышқылдары да сирек кездеседі. Май қышқылдары қаныққан (пальмитин, стеарин) және қанықпаған (олеин, линол, линолен) май қышқылдары болып белінеді. Майлардың қасиеттері май қышқылдарының сапалық құрамына, олардың сандық арақатынастарына, бос қышқылдардың құрамына және т. б. байланысты. Жануарлар организмінде майлар углеводтардан түзіледі. Ол алғаш рет малды бордақылау кезінде байқалды. Майлы тағамдарға сары май, мал майы және өсімдік майы жатады. Майдың құрамын француз ғалымдары М. Шеврель мен М. Бертло анықтады. XIX ғасырдың басында Шеврель майға су қосып, сілті қатысында қыздырғанда, глицерин жәнө карбон қышқылдары түзілетінін тапты. Майдың сұйық немесе қатты болуы оның құрамына кіретін карбон қышқылының табиғатына байланысты. Құрамына қанықпаған карбон қышқылының қалдығы кірсе, май сұйық, ал қаныққан қышқыл қалдығы кірсе, май қатты болады. Жалпы оның пайдасы өте көп. 1. Түрлі жарақаттар, сызаттар, тыртықтар мен ара шаққан жерлерді майсана майын жақса, жылдам жазылады. 2. Сүйел майсана майын жаққаннан соң төрт аптада кетеді. Май — организмге қуат беретін астың жұғымы. Май ақуыздарды, минерал тұздарды, сондай-ақ майды ерітетін витаминдерді организмнің қалыпты сіңіруіне қажет.





совместимость блоков питания ноутбуков, неисправности блока питания ноутбука журек шаншыса не истеу керек, журек ауруы белгилери ерік сапалары психология, ерік жемісі бахадыр разымбетов мрт3 скачать, бахадыр разымбетов журегим скачать мр3 нептун еркін түсу үдеуі, сатурн еркін түсу үдеуі пайыз есептер жауаптарымен, пайыз есептер мат сауаттылық
как найти налогоплательщика по фамилии в рк
су тасқыны кезіндегі қауіпсіздік ережелері
қоғам деген не философия
центр развития астана
муа астана

.
==============================================================

~~~~~ құқықтық сауаттылық заман талабы дөңгелек үстел ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.



회사소개 개인정보취급방침 서비스이용약관 Copyright © fhoy.kr. All rights reserved.상단으로
TEL. 031-544-6222 FAX. 031-544-6464 경기도 포천시 소흘읍 죽엽산로 86 대표:장금배 사업자등록번호:107-46-99627 개인정보관리책임자:장금배
PC 버전으로 보기